ananassnijder

Gemakkelijk gebruik maken van een ananassnijder

Ananassen zijn heerlijke vruchten maar het snijden of schillen daarvan kost de nodige zweetdruppels. Het is vooral de kunst om zo efficiënt mogelijk te snijden zonder dat er vruchtvlees verloren gaat. Veel mensen vinden het snijden van ananas ingewikkeld en kopen daarom het liefst voorgesneden fruit. Doodzonde volgens ons! Verse ananassen zijn veel gezonder en goedkoper en met een goede ananassnijder is het klusje zo geklaard. Hieronder lees je welke ananassnijders je bij ons kunt kopen en hoe deze ananassnijders werken.

Hoe werkt een ananassnijder?

De ananassnijder werkt heel eenvoudig maar het is wel een doordacht product. In feite werkt deze snijder voor ananassen net zoals snijders waarmee je appels uitboort. Misschien heb je zelf wel zo’n appelboor in je keukenla liggen. Ook de ananassnijder werkt als een kurkentrekker. Daarmee trek je de binnenzijde (dus de ananas zelf) uit zijn schil. Ananassen bewerken met een keukenmes is een tijdrovende en lastige klus. Daarmee schillen is bovendien zwaar en niet weggelegd voor ouderen of mensen met reumatische klachten. En een voordeel van ananassnijders is bovendien dat je nooit meer de ogen eruit hoeft te snijden. Hieronder hebben we een stappenplan opgesteld waarmee je gemakkelijk een ananas kunt snijden met één van onze ananassnijders.

 

Stap 1: Kroon verwijderen en de snijder plaatsen

Om de ananassnijder te kunnen gebruiken is het nodig dat je eerst de ananas van zijn kroon ontdoet. Snij deze eraf met een scherp keukenmes. Vervolgens zet je de ananas weer rechtop en plaats je de snijder op de plek van de kroon in het midden van de ananas. Let op: De ananassnijder moet je precies bovenop het hart van de ananas zetten.

 

Stap 2: Ananassnijder draaien

Zorg ervoor dat de snijder precies in het midden (op het hart van de ananas) is geplaatst en draai vervolgens de snijder naar rechts, net zoals je dat ook met een kurkentrekker doet. Hier is wel wat meer kracht voor nodig. Draai door totdat je niet meer verder kunt.

 

Stap 3: Heen-en-weer bewegen en eruit trekken

Beweeg onze snijder voorzichtig een beetje heen-en-weer zodat je een beetje ruimte creëert. Daarna trek je de snijder heel voorzichtig weer omhoog uit de ananas. Wat overblijft is een lege schil en het hart van de ananas!

 

Stap 4: Van de snijder halen en in plakken snijden

Haal het handvat van de snijder af en schuif de spiraal eruit. Je kunt nu de ananas in mooie ringen snijden.

Ananassnijder goedkoop kopen

Alleen bij Groentesnijder.com bestel je tegen de laagste prijzen de beste snijders voor ananassen! Zo hoef je nooit meer moeilijk te doen met het snijden van ananassen. Je hebt in feite maar één beweging nodig om deze heerlijke tropische vrucht te schillen, ontpitten en snijden. Bekijk ook ons andere aanbod met groentesnijders en keukenhulpjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *