Appelboor online kopen

Bestel een goede appelboor bij Groentesnijder.com en haal dit handige keukenhulpje goedkoop in huis. Met een appelboor kun je het klokhuis van hele appels verwijderen in een handomdraai. Deze speciale boren voor appels hebben een rondgebogen mes. Deze loopt vanaf de steel/handvat door tot de kroon. Je boort deze door de appel heen en het binnenste gedeelte (het klokhuis) blijft aan de binnenkant van het lemmet kleven. Nadat je de appel hebt doorboort trek je de appelboor terug uit de appel en verwijder je het klokhuis.

 

Waarvoor appelboren gebruiken?

Appelboren kan je overal voor gebruiken. Je kunt van dit handige instrument gebruikmaken als je er niet van houdt om appels af te kluiven. Gebruik de boor bijvoorbeeld indien je de appel in zijn geheel wilt gebruiken. Bijvoorbeeld bij ‘appelbollen’. Appelbollen zijn maaksels met een vulling binnenin de appel van bijvoorbeeld rozijnen of krenten. Ook bij het maken van appeltaarten, appelflappen en andere recepten is een appelboor een onmisbaar onderdeel van je keukengerei.

 

Welke appelboor kopen?

In feite verschillen appelboren niet of nauwelijks van elkaar. Wel is de ene appelboor beter dan de andere. Dit heeft o.a. te maken met het soort materiaal, de scherpte van de kartelrandjes van de kroon en ook hoe comfortabel de boor in je handen ligt. Als je vaak en vooral ook grote hoeveelheden appels wilt doorboren dan raden we je aan om iets meer geld uit te geven voor een dergelijke appelboor. Bij ons vindt je altijd appelboren met diverse afmetingen en diameters. Voor kleinere appels met kleine klokhuizen raden we je aan om een boor met een maximale diameter van 1.5 te nemen. Voor het verwijderen van klokhuizen van grote appels raden we een boor met een diameter van minimaal 2.5 centimeter aan.

 

Veiligheid van de appelboor

Waarom kiezen voor een appelboor? Omdat je hiermee in de eerste plaats snel en gemakkelijk klokhuizen kan verwijderen. Dit is handig bij recepten waarvoor je veel appels nodig hebt. Let bij het boren op jouw veiligheid. De kroon beschikt namelijk over vlijmscherpe tandjes. Zorg er dus voor dat je de appelboor goed vasthoud en oefen niet teveel druk uit op de appel zodat je niet per ongeluk uitschiet. Je hoeft geen druk op de appel uit te oefenen. Draai de kop van de appelboor rustig in de appel en hij doet zijn werk. Na het doorboren van appels hoef je alleen nog maar het restant (klokhuis) uit de boor te halen.

 

Verschillen formaten appelboor

Welk formaat appelboor is geschikt voor jou? Appelboren zijn onmisbare keukenhulpjes en deze mag dus zeker niet in jouw keuken ontbreken. Voor het geld hoef jij het zeker niet te laten! Want bij ons bestel je een boor vanaf maar een paar euro. Bestel meerdere appelboren bij ons met verschillende formaten / diameters. Let erop dat de appelboren van RVS materiaal zijn gemaakt. Appels zijn namelijk van zichzelf heel zuur. Zo beschadigt het materiaal niet. Bij appelboren die niet van RVS zijn gemaakt voldoet overigens even goed naspoelen met water na gebruik ook.

 

Ook handig: Appelschilmachine

Naast appelboren zijn ook speciale appelschilmachines een zeer goede hulp in de keuken. Dit soort machines zijn natuurlijk wat prijziger maar ze verwijderen naast het klokhuis ook nog eens de appelschil. Zo hoef je nooit meer appels te schillen. Bepaalde machines snijden de appels ook nog eens in een spiraal of in schijven.

 

Wat kost een appelboor?

Een appelboor kopen hoeft niet in de papieren te lopen. Bij ons bestel je al vanaf een paar euro tot enkele tientjes een goede boor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *