Spiraalsnijder action online bestellen

Spiraalsnijders zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is een spiraalsnijder nou eigenlijk? En waarvoor kan je deze zeer nuttige keukenhulpjes gebruiken? Op die twee vragen geven we je op deze pagina een goed antwoord! We zijn er bijna zeker van dat je na het lezen van de informatie voldoende overtuigt bent van het nut van deze keukenapparaten. En omdat wij de goedkoopste leverancier zijn van spiraalsnijders bestel je deze natuurlijk bij ons!

Koop nu een spiraal snijder voor maar 7,95 (inc gratis verzending)! Klik hier

Wat is een spiraalsnijder?

Spiraalsnijders zijn zeer handige apparaten. Je kunt daarmee veel soorten groenten in mooie slierten snijden. Zo kan je onder andere spaghetti slierten snijden uit courgettes of komkommers. Veel gezonder dan spaghetti van tarweproducten. Zo krijg je veel meer groenten binnen. In plaats van courgette kun je met deze spiraalsnijders ook heerlijke en gezonde salades op tafel zetten. Maak slierten van wortels, komkommers of andere groenten. En natuurlijk wil het oog ook wat. Jouw salades zien er nog mooier en aantrekkelijker uit met groenteslierten.

Koop nu een spiraal snijder voor maar 7,95! Klik hier

 

Welke spiraalsnijder kiezen?

Een spiraalsnijder noemen we ook wel een spiralizer. Deze zijn er in alle soorten en maten. De meeste snijders zijn universeel. Dat wil zeggen dat ze niet uitsluitend geschikt zijn voor 1 soort groente of fruit maar dat je ze voor vrijwel alle groente- en fruitsoorten kunt gebruiken. Maar welke spiraalsnijder moet je kiezen? Welke is het beste? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Wel is het natuurlijk zo dat je kan kiezen voor low budget snijders, snijders die behoren tot de middenklasse en zeer luxe, professionele spiraalsnijders voor horecakeukens of voor echte kookmaniakken. Omdat er echter wel verschillen zijn tussen spiraalsnijders onderling, is het nodig dat je daarvan op de hoogte bent. Wij maken een verdeling tussen de zogenoemde verticale en horizontale spiraalsnijder. Voordat we je daarover informeren leggen we je hieronder in het kort uit hoe de spiraalsnijder precies werkt.

 

Hoe werkt de spiraalsnijder?

Als jij je afvraagt hoe een spiraalsnijder werkt dan ben je vast ook benieuwd wat spiraal snijden is. Dit is het snijden van bepaalde groenten of fruit in een vorm. Dat kan zowel met handmatige snijapparaten als met elektrische apparaten. Afhankelijk van de gekozen snijder kun je krullen, slierten en linten maken van bepaalde groente en fruit maar ook dikke plakken. Bij ons kan je kiezen uit meerdere soorten spiraalsnijders. Bij ieder product hebben we een uitgebreide beschrijving geplaatst zodat je weet waarvoor je deze kunt gebruiken. We verdelen onze snijders grofweg in horizontale snijders en verticale spiraalsnijders.

 

De horizontale spiraalsnijder action

Wat de horizontale spiraalsnijder kenmerkt is met name dat deze apparaten iets meer kracht vereisen om mee te werken. Je kunt hiermee ook niet alle soorten fruit en groenten bewerken. Onze horizontale spiraalsnijders bedien je met de hand. Je duwt als het ware de groenten of fruit door de messen. De werking daarvan heeft wel wat overeenkomsten met een puntenslijper. Als je de groenten of fruit door de messen duwt dan klemt de snijder deze tussen 2 gedeelten. Je draait aan de zwenkarm en daarmee stuw je de etenswaren langs de messen die er vervolgens slierten, krullen of plakken van maken. Deze spiraalsnijders zijn geschikt voor de verwerking van zachtere groentes en fruit.

 

De verticale spiraalsnijder

In feite werkt de verticale spiraalsnijder volgens dezelfde techniek als de horizontale variant. Met het verschil dat groenten door de keukenmachine naar onderen worden getrokken. Je moet elk stuk groente of fruit passend maken voordat het door de opening past. Omdat je de groenten moet voorsnijden zijn de slierten of linten die het apparaat maakt meestal iets korter dan bij de horizontale snijders.

 

De uiteindelijke keuze: Waarop moet je letten?

Uiteindelijk moet je natuurlijk een keuze maken voor een bepaald type snijder. Kies bij voorkeur voor een apparaat met meerdere hulpstukken. Daarmee heb je wat meer mogelijkheden en kan je verschillende vormen maken. Het een en ander is ook afhankelijk van jouw budget natuurlijk. Waar moet je op letten bij het maken van een keuze? Let dus allereerst op de aanwezigheid van meerdere hulpstukken en stel jezelf de vraag welke vormen je wilt maken (meer daarover in het kopje hieronder). En is er een opvangbak aanwezig? Kan je het apparaat gemakkelijk opbergen in een keukenkast of lade, of heb je zo’n ruime keuken dat de grootte geen issue is? Onze professionele spiraalsnijders zijn wat forser uitgevallen. Belangrijk is ook dat je deze keukenhulp makkelijk kunt schoonmaken.

 

Vormen maken met de spiraalsnijder action

Afhankelijk van het soort apparaat kan je met de juiste hulpstukken de volgende vormen maken:

  • Noedels
  • Strengen en pasta slierten
  • Wokkels
  • Linten
  • Plakken
  • Staafjes
  • Waaiervormen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *